sviežia a komplexná so sladkosťou tropického ovocia, tónmi čučoriedok, sliviek, hrozienok a záverom červeného vína
Naturálne Kolumbie vždy prinášajú jedinečný chuťový zážitok. Keď sme pri chutnaní vzorky našli mix tmavých lesných plodov a sladkosť melasy jednohlasne sme sa zhodli, že ideme do toho. Otázkou už len zostáva, ideš do toho s nami?
Delfin Carvajal je ambiciózny a talentovaný muž, ktorý je hlavou Finca El Corozal. Je poháňaný svojou zvedavosťou a v Kolumbijskej súťaži producentov káv v roku 2020 sa umiestnil v Top 10.
Finca El Corozal sa nachádza v Garzón, regióne Huila a leží v nadmorskej výške 1500 m.n.m., kde Delfin pestuje 20 000 stromov. Medzi hlavnými vysadenými odrodami káv na jeho 3 hektároch pôdy nájdete odrody Caturra, Castillo a Kolumbia.
Pestovanie kávy je súčasťou už 4-generačného rodinného dedičstva. Finca El Corozal patrí do rodiny Carvajal-Castiblanco (rodina Delfina a jeho manželky), ale v skutočnosti ju spravuje Delfinov brat Euklides Carvajal Córdoba. Finca El Corozal sa zrodila de facto ako korporácia 7 bratov, ktorí ešte v roku 2004 kúpili prvé 3 hektáre, potom farmu až do roku 2011 rozširovali.
Delfinov proces fermentácie tohto naturálne spracovaného lotu zahŕňa 14 hodín fermentovania čerešní a následné sušenie počas 8-12 dní na solárnych sušičkách. Proces je ukončený, keď káva prejde mechanickým sušením počas 32 hodín pri teplote 36°C.
varieta | caturra, castillo, colombia |
spracovanie | natural |
región | huila |
nadmorská výška | 1500 |